POGLED SA VIDIKOVCA - STAVROS

U starom delu Stavrosa,na brdu, postavljen je veliki beli krst koji se vidi iz svih delova naselja.Neposredno ispod krsta se nalazi poznati vidikovac.Mesto sa zaista izuzetnom lokacijom sa kojeg se pruža impozantan pogled na Stavros i okolna mesta.Pogled se proteže preko mora i zaliva na okolne planine i to je događaj koji se zaista ne propušta jer je izuzetan.



Ovako izgleda veliki beli krst



I jedan od zanimljivih motiva u kućici sa nastrešnicom koja se nalazi neposredno ispod krsta i ona je odredište.Iza nje se nalaze brojne obeležene planinarske staze.Čuvajte se insekata,pošto je U Stavrosu nepoznat termin zaprašivanje komaraca.Kao i skakavaca koji su za naš pojam preveliki.


Tu postoji mesto na kome se možete pomoliti,zapaliti fitilj,staviti ga u ulje i običaj je da se ostavi sitnina za one koji sređuju ovo predivno mesto.

Do vidikovca se može doći direktno sa kružnog toka i pravo uzbrdo 
pratite put i usput vam je prva crkva svete Petke pa neposredno pre vidikovca crkva svetog Dimitrija.Ulica je široka i prohodna.













Коментари

  1. Pre dve godine sam posetio Nea Vrasnu i Asprovaltu i zaista mi je žao što nisam bio na vidikovcu u Stavrosu.Slike su odlične.

    ОдговориИзбриши
  2. prelepo je uzivo videti tu lepotu...bila sam 2013..i volela bih opet..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam Žaklina na komentaru a to ujedno potvrđuje i mišljenje svih nas koji smo bili tamo.Pozdrav i posetite i ostala mesta na sajtu i prenesite nam vaša iskustva o mestima gde ste bili.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

INFORMACIJE KOJE SU VAM POTREBNE ZA KUPOVINU U STAVROSU

PLAŽA VARLJIVO LETO 68