VARLJIVO LETO 68

Na 60 km od Terazija i 22 km od Novog Sada se nalazi čuvena plaža na kojoj su snimani kadrovi našeg kultnog filma "VARLJIVO LETO 68".Plaža je smeštena u okviru nacionalnog parka "FRUŠKA GORA".
Nalazi se na desnoj obali Dunava u Sremskom mestu Čortanovci.Svi se sećamo zanimljivih scena na kojima su briljirali naši umetnici:Danilo Bata Stojković,Mira Banjac,Mija Aleksić,Slavko Štimac i Neda Arnerić.
Od tog trenutka pa do danas mnoge stvari su se promenile a ja sam hteo slučajno prolazeći tim putem i da se uverim u današnje stanje plaže i da za vas napravim reportažu o pravom stanju stvari .
Nekoliko kilometara od skretanja za Čortanovce sa magistralnog puta Beograd-Novi Sad naići ćete na ovaj putokaz sa leve strane puta.

Pratite smer na putokazu i nastavite pravo sve do sledećeg 
putokaza gde je naveden smer prema šumi i to bez naznaka za
kupalište.

Spuštate se  slabo uređenim makadamskim putem na dole,pazite nagib i konfiguracija puta će vas terati da češće upotrebljavate 
kočnicu.

ni ostali deo puta nije bolji i kroz priču sa meštanima koji se nalaze pokraj Dunava sam saznao da se sam put sa puno udarnih rupa i da se urušava po obodima i da je tako godinama unazad.Obaveštavali su opštinsku upravu Inđije i upravu nacionalnog parka u više navrata ali do sada ništa nije urađeno.


Spust se završava na ulazu u  nacionalni park i pružnom prelazu
desni put vodi prema izdašnom izvorištu vode.


posle prelaska pruge sa leve strane je put za Rimski grad 


a pravo vodi prema plaži













Коментари

Популарни постови са овог блога

POGLED SA VIDIKOVCA - STAVROS

INFORMACIJE KOJE SU VAM POTREBNE ZA KUPOVINU U STAVROSU

PLAŽA VARLJIVO LETO 68